Πιροσκί με τυρί (Περίπου 30 κομμάτια)

Για την ζύμη 500 γρ. αλεύρι 1 φακελάκι ξερή μαγιά Μισή κούπα νερό χλιαρό Μισή κούπα γάλα χλιαρό 2 πρέζες αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 3 κ.σ λάδι Και λάδι για το τηγάνισμα
Για την γέμιση Μισό κιλό τυρί αγελαδινό ( ή ότι άλλο έχετε) 2 πρέζες μαυροπίπερο 1 αυγό



Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό με το γάλα και την ξερή μαγιά τα ανακατεύουμε , μετά προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και ξανά ανακατεύουμε. Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ παράλληλα ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Μόλις τελειώσουμε το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια κάνουμε μικρά μπαλάκια την ζύμη τα ανοίγουμε βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση τα κλείνουμε ( πατάμε τις άκρες για να κλείσει καλά ) και τηγανίζουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μεζεδάκι με 4 υλικά